Kako se ne bi podmirili vjerovnici, 49-godišnji vlasnik firme radne strojeve prenio na svoje drugo društvo

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prouzročenje stečaja i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Naime, kako navodi policija, sumnjiči ga se da je u razdoblju od siječnja do ožujka 2016. godine kao jedini osnivač i direktor društva u nakani da smanji stečajnu masu društva iz koje bi se platila potraživanja vjerovnika društva, znajući da je društvo insolventno i da kao takvo ne može ispunjavati svoje dospjele novčane obveze obzirom na trajnu blokadu s dospjelim, a nepodmirenim potraživanjima Ministarstva financija, Porezne uprave po osnovi poreznih dugovanja, putem sačinjenih faktura prenio imovinu društva, odnosno radne strojeve ukupne vrijednosti od preko 123.00,00 na svoje drugo povezano društvo.

Nadalje, da je nakon toga dio tako nastalih potraživanja po osnovi prijenosa imovine između navedenih društava u iznosu od 98.000,00 kuna zatvorio neistinito sačinjenom Izjavom o prijeboju –  kompenzacijom, te tako onemogućio naplatu potraživanja iz imovine koja je trebala činiti stečajnu masu društva, na koji način je Ministarstvu financija, Poreznoj upravi pričinio znatnu štetu u iznosu od preko 64.000,00 kuna.

Protiv 49-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog Zlouporabe stečaja i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...