Kanader ugasio požar između Slivnice i Pridrage, u izviđanju je jedan Airtractor

Tri Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirani su u petak, 30. srpnja 2021. godine u akcijama gašenja požara, a jedan Airtractor AT-802 je angažiran na protupožarnom izviđanju.

Od toga je jedan Canadair CL-415 angažiran na požarištu Slivnica – Pridraga u Zadarskoj županiji, a dva Canadaira CL-415 i helikopter Mi-8 MTV na požarištu Milna – Otok Brač u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Također, Airtractor AT-802 je angažiran na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar – Dubrovnik – Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone do 29. srpnja 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 41 požara i to: 12 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 17 u Šibenskoj-kninskoj, devet u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan Primorsko-goranskoj županiji, javlja MORH.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 29 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je četiri puta i ostvario je četiri leta s BZS “ORBITER 3” u trajanju od više od 10 sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...