Kapović: “Mihaela Kadija nije od 2014. godine prešla Virski most iako je Vir turistički šampion”

Politička platforma Nezavisne liste Zadarske županije, HNS, HSLS i DSU održala je tiskovnu konferenciju na kojoj je analizirala ostvarene rezultate na lokalnim izborima 2021. Ova platforma dobila je tri vijećnika u Županijskoj skupštini Zadarske županije, od kojih je Antonio Vučetić kao nositelj liste izabran za predsjednika Skupštine.

Kako je rekao koordinator Kristijan Kapović, uz tri mandata za Županijsku skupštinu, vlast su osvojili u Viru, Posedarju i Stankovcima gdje ih je podržao Zdenko Sarađen.

-Naša očekivanja prije izbora su bila minimalno pet tisuća glasova, a ostvarili smo 5150 glasova i realizirali smo sve naše političke ciljeve. Tražili smo potporu za naš politički program koji je sjajno artikulirao naš Antonio Vučetić, a mi nismo izašli na izbore zato jer smo bili zadovoljni županijskom vlašću, jer onda ne bi izlazili na izbore nego bi podržali HDZ i partnere s Božidarom Longinom na čelu ili bi podržali njihovu blagu konkurenciju, u ovom slučaju SDP s partnerima. Tražili smo treće rješenje i zato smo izašli, sukladno izbornim rezultatima koji su uslijedili. Dobili smo poziv od pobjednika izbora i oni su nas pozvali. Nije se tu radilo o nekim tajnim razgovorima i nekoj trgovini. Mi smo se artikulirali u političkom smislu prije godinu dana, rekao je Kapović, ističući da nisu zadovoljni načinom na koji se upravlja županijom, i to su, kaže otvoreno govorili.

-Imate Upravni odjel za prostorno uređenje na čelu s Oliviom Meštrovićem i raznim referentima za koje smo otvoreno rekli da su leglo kriminala i korupcije. Nismo zadovoljni time da odjel za obrazovanje već 27 godina nije u stanju riješiti problem sedam općina koje nemaju školu, uključujući i Općinu Vir koja ima najveći porast učenika, ne samo u Zadarskoj županiji nego u Republici Hrvatskoj. Nismo zadovoljni time što u svakoj općini ne postoji stalni liječnik. Evo samo jednog primjera, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, Mihaela Kadija od 2014. godine, od kada je imenovana za direktoricu, nije prešla Virski most unatoč svim rezultatima koje je Vir, kao turistički šampion ostvarivao i ostvaruje, istaknuo je među ostalim Kapović i dodao da politička većina koja je bila od 2017. do 2021. više ne postoji, a ova politička platforma neće biti ničiji smokvin list niti će biti dizači ruku.

-Mi smo tu da participiramo jer su nas građani izabrali, poručio je.

Novi predsjednik Županijske skupštine, Antonio Vučetić rekao je kako im je prvi zadatak rebalans proračuna kroz koji će pokušati provesti dio svojih politika.

– Taj proračun izglasala je neka druga većina, a nova će to mijenjati kod proračuna za 2022. godinu, najavio je predsjednik skupštine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...