Karuc: “Značajno raste broj mlađih hospitaliziranih osoba, nije rijetkost da završe na respiratoru”

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 17 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru.

Porast broja novooboljelih i onih kojima je potrebna hospitalizacija danas je komentirao zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc.

„U Općoj bolnici Zadar značajno raste broj mlađih hospitaliziranih osoba, a nije rijetkost da završe na respiratoru zbog teške kliničke slike. Od ukupnog broja trenutačno hospitaliziranih dvadeset posto je mlađih od 50 godina, najviše je bolesnika rođenih između 1950. i 1960. godine, a na respiratoru su bolesnici srednje životne dobi. Za sada je situacija još uvijek dobra, iako nam je u zadnjih nekoliko dana porastao i broj pacijenata na COVID odjelima i bolesnika na respiratoru. Simptomi hospitaliziranih su teški, a odraz su upalnih procesa s visokom temperaturom koja slabije reagira na lijekove. Kod pacijenata se javlja gubitak apetita, opća slabost, suhi kašlj i na kraju otežano disanje”, rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...