Kraljevski vinogradi, Matulići s Pašmana, Denis Barić… “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” otišao na 7 zadarskih adresa

Suncokret ruralnog turizma dodijeljen je u sedam kategorija. Iločki hotel Dunav i Sinjska alka dobitnici su Velikog zlata osmog izdanja ove manifestacije.

Uz šampionsku titulu dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane povelje, te posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Tradicijska (ruralna) domaćinstva, Tradicijska (ruralna) gastronomija, Vinski turizam, Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Ruralno turistički projekti, Projekti/ nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

U Zadarsku županiju otišlo je sedam nagrada.

Posebno priznanje za očuvanje autohtone sorte i razvoj novog proizvoda dobio je OPG Denis Barić iz Velog Iža.

U kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“ zlatna povelja pripala je Ražnjevića dvorima iz Polače, a u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ zlatom je nagrađeno PP Vransko jezero.

U kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ brončanom poveljom nagrađeni su Pajeti i bokobrani Ivana Longina iz Tkona.

Brončane povelje u kategoriji „Vinski turizam“ dobili su Kraljevski vinogradi iz Petrčana, a u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ Rajna iz Starigrada.

Srebrnu povelju u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ dobio je OPG Matulić iz Pašmana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...