Mladi Zadrani Pulek i Lokas peti na Svjetskom juniorskom prvenstvu u San Remu

U San Remu je završeno Svjetsko juniorsko prvenstvo u jedrenju na kojem je sudjelovala i posada JK Uskok u klasi 470.

Mladi Zadrani Buba Pulek i Lorens Lokas su na kraju zauzeli peto mjesto od ukupno 43 posade.

U San Remu je također održano i SP za juniorke u klasi 420. U konkurenciji 53 posade članice Uskoka  Noela Petešić i Maris Bašić natjecanje su završile na 30. mjestu, dok su Mia Močinić i Marta Mavar bile 50.

Za tjedan dana počinje Europsko juniorsko u talijanskoj Formiji.

Trener za olimpijske klase u JK Uskok Karlo Krpeljević rezultate svojih jedriličara ocijenio je zadovoljavajućima, jer su sve Zadarske posade bile jedne od najmlađih na prvenstvu.

“Posebno bi istaknuo vrlo dobar rezultat muške posade, jer su oni dosta mladi, svega 16 godina imaju, za razliku od drugih koji imaju i do 24 godine. I Pulek i Lokas imaju dosta manje iskustva od ostalih, njima je ova regata dobro došla, kako bi stjecali iskustvo i rutinu, kako bi mogli napredovati. Što se tiče rezultata djevojaka, zadovoljan sam, ali moglo je to biti i malo bolje. Istaknuo bi kao cure nisu sudjelovale nigdje pune dvije godine. Opet bi naglasio kako je izuzetno važno iskustvo koje naše djevojke nemaju. Neke jedriličarke od 21 godinu, imaju prednost već u startu natjecanja, tako da su to neke realne okolnosti. Na EP u Formiju očekujem otprilike dvadeset posto bolje rezultate u odnosu na ovo što je bilo u San Remu”, završio je Krpeljević.

Dodajmo ovomu, kako je u Splitu završeno Otvoreno prvenstvo Hrvatske do 12 godina u klasi Optimist.

Nastupilo je 80 jedriličara, a član Uskoka Roko Mlinar osvojio je odlično drugo mjesto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...