Mršić više nije trener Zadra, bio je to uvjet da ostane izbornik: “Žao mi je što neću raditi u gradu kojem košarka toliko znači”

Unatoč tome što kroz splitski predolimpijski turnir Hrvatsku, s Bogdanovićem, Hezonjom i Žižićem, nije uspio kvalificirati na nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju, Veljko Mršić ipak nije izgubio povjerenje čelnih ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza.

Mršić ostaje izbornik sve do kraja Eurobasketa 2022. godine, baš kako mu to i u ugovoru sa Savezom stoji, a kako je do te odluke došlo referirao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković:

– Jedna od ideja vodilja za takvu odluku bila je i činjenica da već u studenom započinje osjetljiv proces kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo a u tom smislu Mršić ima najbolji pregled igračkog kadra, prenosi Večernji list.

– Mršić je u kvalifikacijama za Eurobasket napravio dosta dobrih stvari, osim sportskog uspjeha stvorio je i atmosferu, i ja sam stao iza njega bez obzira na splitski neuspjeh do kojeg je došlo i radi nekih objektivnih razloga kao što su neuigranost sastava s Bogdanovićem i Žižićem radi njihova priključenja u posljednji čas – kazao je Stojko i otkrio traženi uvjet pod kojim se zauzeo za dosadašnjeg izbornika:

– On sljedeću sezonu neće biti klupski trener jer je iscrpljujuće raditi na dva kolosijeka. To je bio naš uvjet, da se bavi isključivo reprezentacijom.

Takav stav Saveza na koncu je prihvatio i sam Mršić, osvajač dvostruke krune sa Zadrom, kazavši:

– Reprezentacija je uvijek najveća trenerska misija, no moram priznati da mi je žao što neću nastaviti raditi u Zadru, gradu koji je još jednom pokazao što ljudima ondje znači košarka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...