Nedjelja još toplija, ali i nestabilna, nakon toga slijedi nam novi toplinski val

Osim vrućine i sparine, nekima bi mogla smetati i prevladavajuća južina, izraženija na Jadranu, na kojem će u nedjelju poslijepodne i tijekom ponedjeljka puhati često jako jugo, ponegdje i vrlo jako, na udare i olujno.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano, te još toplije. Puhat će umjereno do jako jugo. Najniža temperatura zraka oko 23 °C, u unutrašnjosti između 16 i 20 °C, a najviša od 32 do 35 °C.

I na najsunčanijem jugu Hrvatske podjednako vruće, uz većinom umjereno jugo i more malo do umjereno valovito.

Slijedi novi toplinski val

Početkom radnog tjedna u unutrašnjosti će se nastaviti djelomice sunčano vrijeme, ali će temperatura zraka još malo porasti. Neće biti sasvim stabilno, no lokalni su pljuskovi praćeni grmljavinom, najvjerojatnije u utorak. Od srijede sunčanije te i dalje vruće, ali uz ipak malo nižu temperaturu nego u ponedjeljak i utorak.

I na Jadranu će od ponedjeljka, unatoč oblacima, vrućina još malo pojačati pa raste i opasnost od toplinskog vala. Od utorka će prevladavati sunčano, samo će na sjeveru povremeno biti više oblaka, a moguć je i pokoji pljusak, uglavnom u Istri. Umjereno i jako jugo u utorak će oslabjeti pa će dnevnu vrućinu malo ublažiti maestral.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...