NOVA REGULACIJA PROMETA Na tri lokacije duž Tuđmanove, od bana Jelačića do Put Stanova i Put Murvice…

U sklopu provedbe projekta Razvoj i implementacija inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcija prometnice sa prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru ITS – Integrirani prometni sustav, ukupne vrijednosti 35 milijuna kuna u tijeku je izvođenje radova na rekonstrukciji Ulice dr. Franje Tuđmana.

U tijeku su radovi na ogradnim zidovima koji su pri završetku i iskopi za prometnicu na sjevernoj strani zahvata u smjeru od bivše vojarne prema Ulici Puta Stanova, te iskop rova za postavljanje nisko naponskog kabela, do raskrižja s ulicom Put Stanova.

U sklopu radova rekonstrukcije na Ulici dr. Franje Tuđmana, od srijede 14. srpnja 2021. godine biti će uspostavljena privremena regulacija prometa na tri lokacije duž Ulice dr. Franje Tuđmana, uz odgovarajuću prometnu signalizaciju, sa svrhom da se postigne zadovoljavajući stupanj sigurnosti prometa vozila za vrijeme izvođenja predmetnih radova, i to od Ulice bana Josipa Jelačića do Ulice Put Murvice.

Promet će se odvijati usporeno, i to:

Od Ulice bana Josip Jelačića do Ulice Put Stanova, gdje će se promet odvijati dvosmjerno, jednim kolničkim trakom.

Od Ulice Put Stanova do Ulice Put Murvice promet će se odvijati jednosmjerno od sjeverozapada prema jugoistoku, (odnosno u smjeru od Ulice Put Stanova prema Ulici Put Murvice). Sva vozila koja dolaze iz smjera autobusnog kolodvora, od juga prema sjeveru, biti će preusmjerena i to prema centru Zrinsko-Frankopanskom ulicom, a obilazak prema sjeveru i zapadu odvijati će se ulicama Domovinskog rata ili Borka Šarlije Kese.

Za vrijeme izvođenja radova dio sjeverozapadnog kolničkog traka ulice Put Stanova će biti zatvoren za kolni promet, a na tom dijelu Ulice Put Stanova promet vozila će se odvijati samo u smjeru sjevera. Ulica Polačišće bit će zatvorena za sav promet u smjeru prema Ulici dr. Franje Tuđmana, nakon ulaza u trgovinski centar.

Promet za vrijeme navedenih radova će se odvijati uz pomoć znakova privremene regulacije prometa i na način kako je to označeno u grafičkom prikazu privremene regulacije, koji se dostavlja u prilogu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...