Novi odjeli na Višnjiku do proljeća 2022., vrtić će dobiti i Diklo, Crvene kuće i Smiljevac

Gradonačelnik Branko Dukić održao je prvi javni kolegij s pročelnicima upravnih odjela u novom mandatu.

Započeo je s informacijom o provedenim upisima djece u Dječje vrtiće Radost i Sunce za pedagošku 2021. – 2022. godinu, naglasivši kako je cilj osigurati mjesto u vrtiću za svako dijete, a Zadar je blizu tog ostvarenja.

Prije 15 godina imali smo obuhvat djece u vrtićima od 35 posto, a danas je obuhvat djece na području grada 85 posto. S uređenim novim odjelima na Višnjiku (za čije uređenje je ugovor vrijedan 4,4 milijuna kuna potpisan, a rok dovršetka je proljeće 2022.) idućeg proljeća dosegnut ćemo i 90 posto obuhvata. Vrtić u Zadru odavno nije samo čuvalište djece i zato sustavno podižemo vrtićke i odgojne standarde bilo da je riječ o popodnevnoj smjeni, uvođenju mobilnog stručnog tima, a vodimo itekako računa o financijskoj dostupnosti. Uređuje se i vrtić Pčelica u kojoj će biti 4 nove skupine, a gradit ćemo i nove vrtiće: Diklo, Crvene kuće, Smiljevac, kazao je.

Pročelnik Joso Nekić prezentirao je konkretne brojke nakon obrađenih prijava za vrtiće, te je tako prijavljeno bilo 829 djece, od toga 108 za obavezni program predškole.

Osim toga, upisano je 367 djece u ostale vrtićke i jasličke programe, a za dio koji nije ostvario pravo upisa će se provesti anketa o zainteresiranosti za  kraće programe ranog i  predškolskog odgoja i obrazovanja koje je Grad spreman ponuditi u svojim vrtićima.

Kako bi ubuduće proces prijave i upisa u vrtiće bio roditeljima još jednostavniji, za iduću godinu priprema se projekt e-upisa kojim će se skratiti postupak upisa i prikupljanje potrebne dokumentacije.

Pročelnik Nekić osvrnuo se još i na projekt pomoćnika u nastavi, koji se u Gradu Zadru uspješno provodi od 2010.

I ove je godine projekt prijavljen za sufinaciranje iz EU sredstava, a predviđen je angažman 107 pomoćnika, za koje će uskoro biti raspisan natječaj (natječaj će biti otvoren od 19.07. do 13.08.).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...