Od 5. do 18. srpnja najviše novooboljelih u Zadarskoj županiji, u ljekarnama ćemo se moći cijepiti i dobiti potvrde

Vili Beroš, ministar zdravstva, kazao je danas na sjednici Vlade kako u zadnja 24 sata imamo 179 novih slučajeva zaraze.

Udio u broju testiranih je 4,56 posto.

– U dvotjednom razdoblju, od 5. do 18. srpnja, najviše novooboljenih zabilježile u Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija, te Grad Zagreb. Pomno pratimo razvoj situacije u svijetu i EU-u te shodno tome prilagođavamo epidemiološke mjere koje se odnose na ulazak putnika u zemlju, kao i funkcioniranje društvenih aktivnosti, rekao je ministar Vili Beroš na sjednici Vlade.

Upozorio je na lako širenje nove varijante virusa i više manjih žarišta koja vrlo brzo mijenjaju brojke u čitavim županijama.

Dodao je da je situacija u bolnicama povoljna, uz izuzetak pojedinih bolnica u Dalmaciji.

Za cijepljenje utrošeno je 2,9 milijuna doza, a radi povećanja dostupnosti ministar najavljuje uključivanje ljekarni u proces cijepljenja koje će također izdavati i covid potvrde.

– Više malih žarišta vrlo brzo mijenja sliku cijelih županija. Zaključak je vrlo jasan, stabilnost stoji na četiri stupa obrane – cijepljenju, epidemiološkim mjerama, edukaciji i osobnoj odgovornosti, istaknuo je, prenosi HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...