Od ponedjeljka dijelom Tuđmanove ulice od Murvičke do Puta Stanova vozi se jednosmjerno

U sklopu najavljenog trećeg dijela rekonstrukcije Ulice Franje Tuđmana, od ovog se ponedjeljka zatvara njen jugozapadni kolnički trak, a prometovanje ovom ulicom od raskrižja s Murvičkom do raskrižja s Putom Stanova bit će jednosmjerno.

Točnije, promet će se koliko toliko neometano odvijati u pravcu istoka, dakle prema Bulevaru, a prometovanje prema zapadnom dijelu grada bit će preusmjereno na Put Murvice odnosno na Zrinsko-frankopansku ulicu.

Ovakva regulacija, prema optimističnim prognozama iz Grada, trajat će minimalno do sredine prosinca. No s iste adrese ne isključuju ni mogućnost novih privremenih regulacija.

Sve, zapravo, ovisi koliko će se Lavčević, koji za 22 milijuna kuna izvodi radove na rekonstrukciji Tuđmanove ulice, pridržavati planova i rasporeda radova.

Završetkom radova dobit ćemo novu četverotračnu dionicu u dužini od 890 metara, koja će uz spomenuta četiri kolnička traka biti opremljena obostranim nogostupima, biciklističkim stazama te, nečime što je već desetljećima sasvim normalno u civiliziranom svijetu, prioritizacijom vozila javnog gradskog prijevoza.

Ako slučajno zaboravite na novu regulaciju prometa, ne brinite, Prometni servis našeg radija prije vijesti na svaki puni sat informira vas o aktualnim gužvama na zadarskim prometnicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...