OLIMPIJADA Braća Fantela zauzela osmo mjesto; “Ne može se uvijek osvojiti medalja, naš maksimum će biti šesto mjesto”

Završena su posljednja tri plova u klasi 49er, za zadarske jedriličare Šimu i Mihovila Fantelu na Olimpijskim igrama u Tokiju, na regatnom polju Kamakura. Danas po teškim uvjetima braća Fantela su imala odličan dan. U desetom plovu bili su prvi, jedanaestom deseti, a u dvanaestom plovu ciljem su prošli kao drugi.

Ukupno su zauzeli osmo mjesto, te su ušli u završnu utrku za medalje Medal Race, koja je na rasporedu u ponedjeljak u 8.33 ujutro po našem vremenu. Inače, medalju će Šime i Mihovil teško dohvatiti jer zaostaju čak 32 boda za treće plasiranom posadom Španjolske, vodeće mjesto zauzimaju prvi favoriti za zlato, Novozelanđani.

Vođa hrvatske posade Edo Fantela nam je rekao:

-Danas je bio vrhunski dan, odlično smo jedrili, dugo se čekalo na početak regate, zbog nedostatka vjetra koji je bio jačine svega 4 do 5 čvorova. U ponedjeljak u završnoj utrci za medalje naš maksimum je da osvojimo šesto mjesto, to je realnost. Čast nam je sudjelovati na Olimpijskim igrama. a što se tiče same medalje, malo su se ljubitelji sporta razmazili, ne može se uvijek osvojiti medalja- govori Edo Fantela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...