OLIMPIJSKE IGRE Mihovil i Šime Fantela, naši aduti u klasi 49er, četvrti u prvom plovu

Braća Mihovil i Šime Fantela započeli su Olimpijske igre s četvrtim mjestom u prvom plovu klase 49er, dok je i Tonči Stipanović bio vrlo dobar četvrti u šestom plovu Lasera.

Naši aduti u klasi 49er braća Fantela odlično su, po vjetru jačine desetak čvorova, odradili premijerni plov na četvrtoj poziciji, dok su današnje još dvije previđene utrke u 49eru otkazane zbog slabog vjetra.

Svjetski prvaci iz 2018. godine startali su kao petnaesti, ali su do kraja utrke nadoknađivali zaostatak i ušli u cilj kao četvrti iza irske, britanske i njemačke posade.

Šime je s Igorom Marenićem osvojio povijesno olimpijsko zlato u Riju u klasi 470, a sada s mlađim bratom Mihovilom pokušava postati prvi jedriličar sa zlatom u 470 i 49eru.

Stipanović je sa 22. i 13. ulazom u cilj u dvije prve današnje regate pokvario plasman, pao s drugog na deseto mjesto poretka, no šesti plov je odvozio odlično i četvrtim ulazom došao na sedmo mjesto, pa još ima šanse ući među plovitelje za medalje, u koji ulazi samo deset najboljih laseraša.

Vlasnik srebrnog odličja iz Rija zauzima sedmo mjesto s 41 negativnim bodom. U ukupnom poretku vodi Cipranin Pavel Kontides, jedriličar koji većinu vremenu provodi trenirajući u Splitu, sa samo 18 negativnih bodova, drugi je Australac Matt Wearn (27), a treći legendarni Brazilac Robert Scheidt (33) koji pokušava postati prvi jedriličar koji je osvajao medalje na čak šest olimpijskih igara.

Elena Vorobjeva pala je sa šestog na deseto mjesto nakon šest od ukupno deset plovova Laser Radiala jer je u utorak imala 16. i 15. mjesto. Ruskinja s hrvatskim državljanstvom Vorobjeva je na granici ulaska u medal-race, ima 57 negativnih bodova, a vodi Dankinja Anne Marie Rindom s 22 boda.

U Laseru i Laser Radialu održat će se po 10 plovova nakon kojih će se po najboljih deset plasirati u plov za odličja, a u 49eru održat će se 12 plovova i onaj završni za odličja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...