Glisiranje uz obalu; Zakon češće krše stranci nego domaći, u najvećem broju Slovenci. Novigrad i Biograd su najopasnija područja

Unatoč činjenici da svakoga ljeta zbog nedozvoljenog glisiranja stradavaju ljudski životi, mnogi i dalje ne poštuju pravila i time dovode kupače u opasnost.

Od početka ove godine do 9. srpnja posade Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar ukupno su evidentirale 35 počinjenih prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Počinitelji su sa različitim plovilima (morski skuter, gliser, gumenjak) u nedozvoljenom glisiranju zatečeni duž cijele obale naše županije kao i u blizini otoka zadarskog arhipelaga, a najviše na području akvatorija ispred Novigrada i šireg biogradskog područja te otoka Pašmana, Ugljana te Dugog otoka, kazuju nam iz zadarske policije.

Među prekršiteljima je više stranaca nego domaćih ljudi. Čini se kako se stranci dolaskom na ljetovanje malo previše opuštaju. Pitanje je bi li se usudili riskirati sankcije koje bi za neodgovorno ponašanje dobili u svojim zemljama.

Tom prilikom zatečeno je osam državljanina Hrvatske, osam državljana Slovenije, pet austrijskih državljana, po četiri državljana Njemačke i Češke, tri poljska državljana te po jedan državljanin Švedske i Belgije. Poradi počinjenog prekršaja iz Pomorskog zakonika svi prekršitelji su sankcionirani novčanom kaznom. Prema zakonskim odredbama predviđena je novčana kazna u rasponu od tisuću do 10 tisuća kuna, odgovaraju iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...