PETO MJESTO U EUROPI Veronika: “Ne znam zašto vladajući u Zadru ništa ne poduzimaju oko mojih uvjeta za trening, to nije u redu”

Sjajan rezultat ostvarila je 17- godišnja atletičarka Veronika Šokota članica AŠK Zadar na juniorskom prvenstvu Europe (U 20).

Zadranka je u finalu bacanja koplja koje je održano u Estonskom Tallinnu na stadionu Kadriorg bacila koplje 52,99 metara i zauzela peto mjesto u Europi, međutim nije se uspjela približiti svom osobnom rekordu ( 57,02 metara).

Rezultat Veronike je i više nego odličan, jer je od svih 12 finalistica bila najmlađa.

Prvakinja Europe postala je tako 19-godišnja Grkinja Elina Tzengko koja je imala hitac od 61,18 metara, druga je bila Srpkinja Adriana Vilagoš (60,44), treće mjesto na postolju zauzela je Anni-Linnea Alanen iz Finske (54,80).

Sljedećim ispit Veronika Šokota imat će na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je na rasporedu od 17. do 28. kolovoza u Nairobiju u Keniji.

Presretna sam ujedno i razočarana. Zahvaljujem mom treneru Predragu Saratliji, ja sam dala sve od sebe, a sad nam preostaje da se još bolje pripremimo za Svjetsko prvenstvo u Nairobiju. Ne znam zašto vladajući u Gradu Zadru ništa ne poduzimaju oko mojih uvjeta za trening, to nije u redu, druge sredine u Hrvatskoj su daleko ispred Zadra. Ja želim nastupati sa AŠK Zadar, ali ne znam kako sa ovakvim uvjetima. Neka Grad Zadar napravi bar bolje uvjete sljedećim generacija koje dolaze. Uvijek se ponavlja ista priča oko nedovoljnog dugog zaletišta, toga na ŠC Višnjik nema. Uglavnom uvjeti su loši i gotovo, trener Saratlija je ljut, naravno s razlogom. Preostaje nam ono malo zaletište na Bagatu, ali to je čista improvizacija, dok na Višnjiku koplje ne možemo bacati zbog umjetne trave. Pozdravila bi cijelu svoju obitelj, mamu, tatu, brata i sestru kao i sve svoje prijatelje, kazala nam je Veronika Šokota.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...