Plivanjem povezuje sve nastanjene otoke u spomen na Roka; Ribafish sutra stiže na Pašman

U ponedjeljak, 12. srpnja na plaži Sabunjak u centru Pašmana u 10 sati, u sklopu projekta RokOtok, održat će se doček Ribafisha Domagoja Jakopovića koji će na Pašman doplivati s otoka Vrgade.

RokOtok je projekt nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske nastanjene otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.
Rokov otac Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili njihov nikad završen životni projekt. Ideju za ovaj jedinstveni projekt kojim želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, dobio je pišući knjigu RokOtok koju s drugim poklonima dijeli djeci tijekom predavanja na otocima.

– Ideja kojom Domagoj želi plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke u spomen na Roka, a sada stiže i na otok Pašman, dočekana je s veseljem, izjavila je za Otok Pašman direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

Svu okupljenu djecu očekuje malo predavanje o ekologiji i o važnosti zaštite prirode i okoliša, organizirano čišćenje plaža te interaktivne i poticajne potrage za „blagom“. Osmišljene su i edukativne igre u prirodi, kako bi se podigla svijest o problemu provođenja previše vremena pred ekranima i mobitelima, čemu je danas izloženo jako puno ljudi.

– TZO Pašman rado se odazvala ovakvom hvale vrijednom projektu koji spaja ljubav prema otocima i prirodi u edukativnu morsku priču. Vrlo rado ćemo s našim mališanima i gostima dočekati Ribafisha i podržati ga na njegovom daljnjem morskom putovanju, kaže direktorica TZO-a.

Svu djecu očekuje prigodan poklon kako bi sa sobom ponijela sjećanje na ovaj događaj.

– Pozivamo sve da nam se pridruže u Pašmanu na Sabunjaku, da zajedno budemo dio projekta koji povezuje otoke i ljude na njima, za kraj je poručila Perinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...