Podignuta optužnica protiv Zadranke (37) koja je zaražena koronom obilazila ljekarne po gradu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 7. srpnja 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 37-godišnje državljanke Republike Hrvatske zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti opisanog u čl. 180 st. 1. Kaznenog zakona.

U optužnici se 37-godišnjoj okrivljenici stavlja na teret da je 24. ožujka 2021. u Zadru, postupila protivno odredbama čl. 21. st. 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih, odnosno samovoljno kršila određenu mjeru liječenja u kući, iako je bila svjesna da je pozitivna na bolest COVID-19 što je utvrđeno testom te da joj je određena mjera liječenja u kući pa mora biti u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom do 26. ožujka 2021. jer u protivnom bolest može prenijeti na druge osobe. Tereti ju se da je pristajući na mogućnost prijenosa bolesti izašla iz kuće te došla do jedne ljekarne u Zadru i zatražila lijek, kao i da je, nakon što ju je ljekarnica odbila uslijed činjenice da se radi o osobi pozitivnoj na virus COVID-19, otišla do druge ljekarne i ponovno zatražila lijek, na što ju je ljekarnica upozorila da napusti ljekarnu.

Okrivljenica je svojim ponašanjem, tereti ju se, dovela u opasnost od prenošenja zarazne bolesti osobe koje su bile u ljekarnama, kao i druge osobe koje je susrela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...