Postignut dogovor; Potpore idu tvrtkama s barem 70 posto cijepljenih!

Na pregovorima između predstavnika Vlade i socijalnih partnera predstavljena je ideja o uvođenju dodatnog kriterija za potpore tvrtkama, gdje bi tvrtke s više od 70 posto cijepljenih dobile potpore za sve zaposlene, a one s manjim postocima proporcionalno broju onih s COVID-potvrdama.

“Danas smo razgovarali o tome da, osim dosadašnjih kriterija, uvedemo dodatan kriterij, to je kriterij broja zaposlenika koji posjeduju COVID-potvrdu. Taj kriterij smo postavili na 70 posto kao neku ciljanu vrijednost. Želimo stimulirati one koji će biti najodgovorniji”, rekao je novinarima ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović nakon drugog po redu kruga pregovora između predstavnika Vlade, sindikata i poslodavaca.

Ministar je naglasio kako i dalje stoje uz sindikate i poslodavce.

“Stimulirat ćemo ih na način da svi oni koji imaju više od 70 posto osoba koje su zaposlene i imatelji su COVID-potvrda dobiju potvrde za sve zaposlenike. Oni koji se nalaze ispod tog postotka proporcionalno sukladno broju onih koji imaju COVID-potvrde”, rekao je Aladrović.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Damir Zorić naglasio je kako će kako će se potpore za tvrtke nastaviti prema starom modelu.

“S time da smo mi oponirali onom uvjetu da svi ljudi moraju biti cijepljeni da bi tvrtka mogla dobiti potpore. Došli smo do toga da bi taj kvalifikacijski prag, da ga tako nazovem, trebao biti 70 posto cijepljenih. U jednoj takvoj tvrtki, čiji su predstavnici danas bili na sastanku, i koja dolazi iz ugroženog sektora rekli su da će oni to relativno jednostavno dosegnuti”, ističe Zorić.

Poručio je kako se koronavirus mora zaustaviti na razini cjelokupnoga društva te da moramo zajedno dostići kolektivni imunitet radi zaštite zdravlja, ali i ekonomije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...