Pupić Bakrač: “HDZ u Zadru drži pod kontrolom policiju, državno odvjetništvo i sud. Ne libe se progoniti nevine ljude”

Sudačko vijeće Općinskog suda u Zadru potvrdilo je optužnicu protiv Marka Pupića Bakrača u slučaju prijetnje Božidaru Longinu, zbog čega je dosadašnji županijski, a danas gradski vijećnik sazvao konferenciju za medije ispred prostorija HDZ-a u Medulićevoj ulici.

-Ovo je prvi puta u povijesti da se sintagma koja je korištena milijun puta dovodi u bilo kakvu vezu sa sudom, pogotovo s kaznenim progonom. Toga nije bilo ni za vrijeme najcrnjih totalitarističkih režima. Zašto me progone, ne znaju ni oni sami. Longin je policiji rekao da ga je strah mene i da je to zbog toga što u Kini peku pse na ražnju. Suci Općinskog suda kažu da se u Kini jedu psi. Što sam ja ljudožder pa ću ga pojesti?, upitao se Pupić Bakrač kojemu će se suditi  zbog Facebook objave „Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj”.

-Želim ukazati na to da sam ja čovjek kojemu su bacane bombe u dvorište i koji ima čisti dosje, koji se cijeli svoj život bori protiv kriminala i korupcije. S druge strane imamo čovjeka koji je prebio opernog pjevača, koji je kundačio hrvatske branitelje i koji je nosio torbe novca. Institucije sistema grada Zadra pa i države su pod kontrolom HDZ-a.

To nije moja konstatacija, već konstatacija predsjednika Milanovića. U Zadru je to gore nego u ostalim gradovima, a nitko iz tih institucija nije smijenjen. Dapače, nagrađuje se poslušnost i podobnost ljudi u policiji, državnom odvjetništvu i sudu, što je dokaz da njima vlada HDZ. Napredovanje u tim institucijama uvjetovano je zaleđem stranke. Ne libe se progoniti nevine ljude i štititi ljude koji ne bi trebali štititi, rekao je Pupić Bakrač.

-U Zagrebu smo imali jednu kriminalnu koruptivnu vlast 20 godina i svi smo znali što je to. Tek sada izlaze dokazi i ono što je policija snimala. Svi znamo da u Zadru imamo kriminalnu i koruptivnu vlast, no procesa nikad neće biti. Drže pod kontrolom policiju, državno odvjetništvo i sud. Sudski proces u mom slučaju će trajati godinama, cilj je da se mene izbaci iz javnog i političkog života i da prestanem ukazivati na to na što ukazujem. Policiji podnosim ozbiljne kaznene prijave, ali oni ne žele raditi po tom pitanju, kao ni državno odvjetništvo. Njihove karijere ovise o tome koliko su poslušni i podobni ovima iz Medulićeve, kaže Pupić Bakrač.

Žalba nije moguća.

-Idemo na sud, imat ćemo to suđenje. I to je u jednu ruku dobro jer će se pokazati sva besmislenost svega toga što su radili nego što je suđenje meni. Svi znamo da ja Longinu nisam prijetio, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...