Rađa žestoko po Mršiću: “Većinu sugestija nije poslušao, nešto slično nisam vidio u karijeri. Nervira me što on ne vidi problem”

Hrvatska je u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Splitu izgubila od Njemačke 86-76.

Nakon poraza izbornik Veljko Mršić rekao je kako puno bolje od ovoga i nismo mogli te je rekao da smatra kako njegov status nakon ovoga ostaje isti.

Za Index se oglasio jedan od čelnih ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa i u najmanju ruku – šokirao izjavama.

– Moja je odgovornost što sam doveo trenera kojega sam doveo. Većinu sugestija koje smo mu davali nije prihvatio jer je imao svoju viziju. Ta je vizija dovela do ovoga što se dogodilo protiv Njemačke. Nervira me što vidim po njegovim izjavama da on tu ne vidi ništa problematično. To što je on napravio u zadnjih sedam minuta utakmice protiv Njemačke, to je bilo klasično košarkaško samoubojstvo. Kad smo vidjeli što radi, kakve poteze povlači, tko mu igra obranu, Stojko i ja smo se hvatali za glavu na tribini. Da je namjerno išao izgubiti, neke odluke bi mu imale više smisla. Nešto slično nisam vidio nikad u svojoj karijeri.

Za kraj, rekao je i da Mršić nije primao sugestije:

– Moramo sjesti i razgovarati, ali on je odgovoran za rezultat. Sve odluke su bile njegove, sve je bilo prepušteno njemu. Nitko mu se nije miješao u posao. Primao je stalno sugestije, većinu ih nije poslušao. Samim tim je odgovoran za svoj dio posla, a to je igra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...