Ravnatelj bolnice demantira navode: “Cijepilo se 71 posto zadarskih liječnika, na ovaj broj dodajemo i one koji su preboljeli koronu”

Ravnatelj Opće bolnice Zadar, dr. Željko Čulina uputio je demantij nastavno na tvrdnje kako se veliki broj zadarskih zdravstvenih djelatnika odbio cijepiti.

Naime, jučer je RTL objavio kako je u zadarskoj Općoj bolnici zaposleno je 1100 zdravstvenih djelatnika, među kojima je prvu i drugu dozu cjepiva primilo njih 573. To bi značilo da je cijepljeno tek 57 posto zdravstvenih djelatnika, od čega, prema njihovim navodima, 30 posto liječnika i 40 posto medicinskih sestara.

Priopćenje ravnatelja zadarske bolnice prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Nastavno na tvrdnje nekih medija da se čak 50 posto liječnika Opće bolnice Zadar ne želi cijepiti protiv SARS-CoV-2 virusa, ovim putem želimo odbaciti navedene tvrdnje kao potpuno netočne i proizvoljne.

Naime u Općoj bolnici Zadar zaposleno je 266 liječnika, a s današnjim danom (07. srpnja 2021.) cijepljeno je njih 189 što je 71 posto od ukupnog broja zaposlenih liječnika. S dvije doze cijepljeno je 170 liječnika, a s jednom dozom njih 19.

Na ovaj broj treba dodati i 18 liječnika koji su preboljeli bolest COVID-19, ali još nisu stekli potrebne uvjete za cijepljenje.

U ukupnom broju zaposlenih liječnika, broj cijepljenih i onih koji su preboljeli COVID-19 iznosi 77,82 posto.

Nadalje, na navedeno treba dodati 38 liječnika specijalizanata koji se trenutno nalaze na specijalističkom usavršavanju u klinikama, a o čijoj procijepljenosti nemamo potpune podatke, tako da vjerujemo da je postotak cijepljenih liječnika i veći od navedenog.

Što se tiče procijepljenosti medicinskih sestara od ukupno zaposlenih 650 medicinskih sestara cijepljeno je njih 376 što iznosi 57,84 posto.

Na taj broj potrebno je dodati i 80 medicinskih sestara koje su preboljele COVID-19, ali nisu stekle uvjete za cijepljenje, tako da ukupan broj „zaštićenih medicinskih sestara“ iznosi 456 odnosno 70,15% od ukupnog broja zaposlenih medicinskih sestara.

Također, treba i spomenuti kako se 40 medicinskih sestara trenutno nalazi na rodiljnom dopustu i nisu u procesu rada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...