Riki Pahlić: “Ove godine dobili smo rekordnu 21 prijavu, utakmice su čak i bolje posjećene nego lani”

Završeno je prvo kolo Zadarske Ljetne košarkaške lige, koje se održava na vanjskom terenu ŠC Višnjik.

Gledatelji su mogli uživati u kvalitetnim susretima, a organizacijom i kvalitetom je zadovoljan i jedan od organizatora natjecanja Riki Pahlić:

“Ove godine dobili smo rekordnu 21 prijavu, a imali smo samo 16 mjesta u glavnom dijelu turnira, tako da je konkurencija bila velika. Odigrano je osam stvarno kvalitetnih utakmica u prvom kolu, koje su bile jako dobro posjećene, čak i bolje nego prošle godine, tako da smo za sada jako zadovoljni”, govori Riki i nastavlja:

“S obzirom na veliki broj gledatelja, pridržavamo se mjera protiv koronavirusa, jedino što možemo učiniti u ovim okolnostima je pozvati ljude na odgovornost, da drže distancu i ne dolaze ako se ne osjećaju dobro. Za sada koliko je meni poznato, u posljednje dvije godine nismo imali problema sa širenjem Covida -19.”

Poznato je kako na Ljetnoj ligi nastupaju i igrači izvan Zadra, Pahlić je s time jako zadovoljan:

“Nekoliko momčadi imaju strane igrače, ali to su isto dečki koji dolaze u Zadar već duže vrijeme, tu su i košarkaši iz Splita, Zagreb i iz drugih sredina. To je nama samo jedan veliki kompliment, da ljudi svoje slobodno vrijeme žele iskoristiti sudjelujući na turniru” .

Mladi Riki je prokomentirao učinak momčadi u prvom kolu:

“Smiljevac i Maslina su ugodno iznenadili, jako su kvalitetno odradili svoje utakmice, dominirali su obranom. Također, Sabunjar ima kvalitetnu ekipu, Kampo Kaštelo je uvijek nezgodan. To su po meni sastavi koji su se nekako najviše istaknuli u prvom kolu, ali prerano je još za nekakve dugoročne prognoze. Sjetimo se samo prošle godine kad su Sfinga Staffordi i Talvi putovanja Jadera bili otpisivani, pa su završili u finalu, a ne trebamo zaboraviti ni Voštarnicu, koja je jako borbena i jaka momčad. Suđenje je bilo na zavidnom nivou, ističe Riki i zaključuje:

“Najvažnije je da suci nisu odlučivali o pobjedniku, to je jako bitno. Arbitri su nam važan partner u cjelokupnom natjecanju, bez kvalitetnog suđenja nebi bilo ni interesantnih utakmica. Zajednički imamo i akciju kad pojedina momčad ne dobije tehničku pogrešku, humanitarna akcija u kojoj organizatori u zajednički fond uplaćuju 200 kuna, nakon svake korektne utakmice”.

Poznato je kako je Riki Pahlić sin proslavljenog braniča Zadra Darka, koji je i jedan od junaka povijesne titule bivše države iz 1986 godine.

Pahlić junior kaže:

“Udaljio sam se od košarke kad sam otišao na fakultet u Zagreb, nisam napravio karijeru jer nisam imao potencijal za uspjeti u ovom sportu”, završio je Riki Pahlić.

Rezultati jučerašnjeg 1. kola

Tako Lako Jadrija – Smiljevac 65-91
Kampo Kaštelo – Maslina 85-64

Večeras u 20 sat igraju: Bazen – Zaratini Foša

U 22 sata: Melada 99 – Sfinga Staffordi

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...