Stanovnici Smiljevca (opet) vode borbu s nesnosnim smradom iz pročišćivača, Peronja: “Problem bi trebao biti riješen do idućeg ljeta”

Stanovnici Smiljevca i Ričina proteklih dana ponovno muče muku s nesnosnim smradom koji dolazi iz pročišćivača otpadnih voda. Iako je u svibnju ove godine potpisan ugovor za dogradnju pročišćivača, čime bi se anulirali neugodni mirisi te smanjila buka, mještani koji su već godinama primorani zatvarati prozore, na to će morati pričekati iduće ljeto.

Direktor Odvodnje d.o.o. Grgo Peronja, kaže da nema informaciju da je došlo do kakvog kvara, te da sve radi kako treba. Neugodne mirise stanovnici obližnjih kvartova mogu “zahvaliti” visokim temperaturama zraka i superpoziciji pročišćivača.

-Velike su vrućine i puše južni vjetar. S prvom fazom radova na dogradnji se kreće u listopadu, krenule su isporuke materijala i dok sve ne dođe nema smisla započinjati s radovima. Iskreno se nadam da će neugodni mirisi biti uklonjeni do idućeg ljeta, kaže Peronja, dodajući da je funkcija pročišćivača, jednog od najboljih u Hrvatskoj, zbog neugodnih mirisa nažalost pala ne u drugi, već u treći plan.

Podsjetimo, u sklopu kapitalnog infrastrukturnog projekta “Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane” potpisan je ugovor za dogradnju Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Centar s ciljem optimizacije rada uređaja. Ugovor su  potpisali direktor Odvodnje d.o.o. Grgo Peronja i Kristijan Milaković, direktor tvrtke Nicro d.o.o., koja je izvođač radova.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...