ŠTETA OD 32 TISUĆE KUNA Zadranin (29) provalio u pet veterinarskih ambulanti, kafić, trgovinu, pet shop…

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za više imovinskih kaznenih djela počinjenih na području grada Zadra u vremenu od prosinca prošle godine do početka srpnja ove godine.

Sumnjiči se za dvije krađe iz osobnih automobila i 13 teških krađa provaljivanjem u veterinarske ambulante, ugostiteljski objekt i trgovine čime je pričinio sveukupnu materijalnu štetu od oko 32.000,00 kuna.

Naime, nakon što ga je u ponedjeljak, 05. srpnja, navečer iza 23.00 sata u ulici Danijela Farlattija u Zadru, zatekao policijski službenik van službe neposredno nakon što je iz dva nezaključana osobna vozila otuđio razne predmete: kofer s alatom,  bušilicu, sunčane naočale i druge sitne predmete, 29-godišnjak je uhićen i priveden  u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Tako ga se sumnjiči da je u šest navrata, od sredine travnja do sredine mjeseca lipnja, u Zadru, ulica Skročini, provalio u veterinarsku ambulantu, odakle je otuđivao novac i razne lijekove.

Također, da je u lipnju ove godine u ulici Put Vrela te Zrinsko-Frankopanskoj ulici provalio u dvije veterinarske ambulante, odakle je otuđio novac i lijekove, a u ulici Ante Baljaka provalio u Pet shop, odakle je otuđio novac.

Isto tako, sumnjiči ga se da je krajem lipnja u ulici 4.gardijske brigade provalio u ugostiteljski objekt, odakle je otuđio više boca alkoholnog pića.

Nadalje, sumnjiči ga se da je u prosincu prošle godine na Benkovačkoj cesti pokušao provaliti u trgovinu trgovačkog društva, a početkom lipnja pokušao provaliti u veterinarsku ambulantu u ulici Put Vukića te krajem lipnja u veterinarsku ambulantu u ulici Vanje Radauša. U sva tri slučaja je vlasnicima pričinjena materijalna štetu na objektu, dok iz objekata nije ništa otuđeno.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio 2 kaznena djela Krađa i 13 kaznenih djela Teška krađa, 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega podnesena je kaznena prijava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...