Teško stradala biciklistkinja na Voštarnici; Vozač joj oduzeo prednost u križanju, naglo zakočila kako bi izbjegla sudar

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirano je čak 9 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže te dvije osobe lakše ozlijeđene.

Teške tjelesne ozljede, iako je van životne opasnosti, zadobila je biciklistkinja kojoj je automobil u raskrižju oduzeo prednost.

– Jučer oko 7.20 sati 38-godišnjak koji upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, dolaskom u raskrižje ulica bana Josipa Jelačića i Andrije Hebranga oduzeo je prednost prolaska biciklistkinji. Da bi izbjegla sudar 43-godišnjakinja je naglo zakočila. Nije došlo do kontakta između vozila, no ona se srušila na kolnik. Hitna pomoć prevezla ju je u bolnicu gdje su ustanovili da ima teške tjelesne ozljede, kažu nam iz zadarske policije.

U međuvremenu, bolnica je obavijestila policiju da je teške tjelesne ozljede zadobio 40-godišnji vozač koji je preksinoć skrivio nesreću na Put Bokanjca.

Sjetimo, izlaskom iz zavoja nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti te je izgubio nadzor nad vozilom. Prešao je prometnu traku namijenjenu kretanju automobila iz suprotnog smjera te pritom udario u osobni automobil kojim je upravljao 20-godišnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...