Traže se popisivači stanovništva, pogledajte koliko se može zaraditi

Državni zavod za statistiku produžio je rok za prijave za popisivače i kontrolore koji će sudjelovati u prvom digitalnom Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, objavili su iz ovog zavoda.

“Pozivamo sve zainteresirane kandidate za popisivače da na stranici Popisa popune prijavu za popisivače do 18. srpnja 2021., odgovore na postavljena pitanja i sudjeluju u provom digitalnom Popisu stanovništva.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte. Terenski Popis u kojem će sudjelovati popisivači provodit će se najesen od 27. rujna do 17. listopada ove godine”, dodali su.

U prosjeku, popisivač će moći zaraditi oko 5000 do 6000 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica i broju samostalno popisanih kućanstava u prvoj fazi Popisa, dodaju.

Preporuka Stožera civilne zaštite i epidemiologa za sve popisivače je da se cijepe, što će uz pridržavanje epidemioloških mjera cijeli proces učiniti sigurnijim, piše N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...