Trener u Nogometnom klubu Zadarnova stiže s Maksimira: “Moji osobni ciljevi su uvijek visoki”

Damir Ivančić novo je trenersko pojačanje u stručnom stožeru Nogometnog kluba Zadarnova.

Iskusni hrvatski stručnjak, vlasnik UEFA A trenerske licence, u naš klub dolazi iz NK Maksimira, gdje je proveo posljednju sezonu.

Ivančić je rođen 13. listopada 1967. u Zagrebu i u nogometu je od dječačkih dana.

Prošao je Dinamovu školu nogometa, igravši zajedno s legendarnim vaternima Zvonimirom Bobanom, Robertom Prosinečkim i ostalima iz te generacije.

Sportski put odveo ga je potom, preko NK Osijeka, do njemačkog Paderborna, gdje je ozljeda usporila njegovu igračku karijeru. Ipak, bez nogometa nije mogao pa je kasnije još niz godina igrao 2. i 3. HNL, uglavnom za zagrebačke klubove, a dvije godine proveo je i u prvoj slovenskoj ligi.

Paralelno s velikim, aktivno je igrao i mali nogomet (višestruki prvak Hrvatske i osvajač “Kutije šibica” sa MNK Uspinjača), ali i razvijao trenersku karijeru, koja traje već tri desetljeća.

Otprilike pola tog vijeka proveo je radeći u školi nogometa NK Dubrava, a drugu polovicu u svom matičnom NK Studentski grad, sve do prelaska u redove NK Maksimir 2020. Konstantna edukacija i želja za napretkom dovela ga je sada i do Zadra.

– Sport je takav da vam nerijetko neke slučajne situacije odrede daljnji put u karijeri. Došavši u Zadar iz osobnih razloga, pogledao sam nekoliko treninga raznih klubova, a najviše mi se svidio rad i pristup u Nogometnom klubu Zadarnova. Stupio sam u kontakt s voditeljem škole i nakon nekoliko konstruktivnih i konkretnih razgovora, zapravo smo vrlo brzo pronašli zajednički jezik. Zahvalan sam upravi kluba na čelu s gospodinom Antonijom Pericom na ukazanom povjerenju i napravit ću sve da ga opravdam – kazao je Ivančić.

Svoje bogato iskustvo u radu s mladima, Damir će sada nastojati prenijeti i na članove NK Zadarnova.

– Najveći izazov u podučavanju mladih nogometaša mi je gledati kako iz dana u dan napreduju i stječu nova znanja. Želja mi je na njih prenijeti svoje znanje i iskustvo te zajedno s njima napredovati i veseliti se zajedničkim uspjesima kluba. Moji osobni ciljevi su uvijek visoki i pritom ne mislim primarno na rezultat, koliko na standarde i kvalitetu rada i treninga, što je u mlađim kategorijama najvažnije. Dolazak u Zadar, kao važan nogometni grad i za mene je novi izazov u karijeri i veselim se početku rada – zaključio je Ivančić.

Dobrodošlicu novom treneru poželio je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova.

– Već nakon prvih nekoliko razgovora sa Damirom Ivančićem, a i uvidom u njegovu sportsku karijeru, vrlo brzo smo vidjeli da je riječ o čovjeku čije će se trenerske, ali i ljudske kvalitete odlično uklopiti u viziju i rad našega kluba. Očekuje nas sezona puna izazova i rada i vjerujem da će novi trener doprinijeti nastavku razvoja našeg mladog kluba – rekao je Perica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...