U Istri su bijesni na nas: “Uvijek se ponavlja da su ispod Paga jedni te isti neodgovorni!”

Zbog ponovnog rasta broja zaraženih cijela obala u Hrvatskoj jučer je dobila narančastu oznaku na koronakarti EU, zbog čega su u Istri posebno razočarani i traže da se Hrvatsku označava po županijama, a ne regijama.

Marko Paliaga, gradonačelnik Rovinja, za Index je odmah na početku razgovora rekao da se Istra nikako ne bi trebala gledati s ostalim dijelovima Jadrana.

“Mi se u Istri ponašamo odgovorno, ukinuli smo sve koncerte i događanja, a u klubove se može jedino s covid-potvrdom. Uvijek se ponavlja da su ispod Paga jedni te isti neodgovorni. Mi želimo sezonu odraditi, cijela Hrvatska živi od sezone. Ja vjerujem da će turisti gledati lokalno i da na nas to neće utjecati, no ovo svakako nije dobro za Hrvatsku i prerano se to dogodilo. Mislili smo da ćemo tek 15.8. doći u tu boju. Meni je žao, ali nadam se da će se situacija stabilizirati. Volio bih da smo svi u zelenom, da je cijela jadranska regija odgovorna”, rekao je Paliaga.

I istarski župan Boris Miletić izrazio je veliko nezadovoljstvo, kazavši da se Istra i njezini građani iznova neopravdano kažnjavaju.

“Nije u redu da naši građani, obrtnici i ugostitelji koji se odgovorno ponašaju i poštuju sve propisane epidemiološke mjere ispaštaju. Istra ne bi trebala snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih županija i zbog nedovoljnih kontrola u pojedinim županijama. Istra je poželjna i zdravstveno sigurna turistička destinacija”, poručio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...