U Kino Zonu večeras stižu dva izuzetna animirana filma, sadržaj nije prilagođen za djecu mlađu od 16 godina

Ovoljetne suradnje s filmskim festivalima Kino Zona nastavlja već večeras kad nam uz pomoć ‘Animafesta’ i ‘Betina Film Festivala’ stižu dva izuzetna animirana filma. Prije negoli spomenemo o kojim filmovima je riječ, valja naglasiti kako niti jedan od njih sadržajima nije prilagođen mlađoj publici stoga nemojte na projekciju dovoditi djecu mlađu od 16 godina.

Ruben Brandt, slavni psihoterapeut, prisiljen je ukrasti 13 slika iz slavnih svjetskih muzeja i privatnih zbirki kako bi spriječio stravične noćne more od kojih pati uslijed subliminalnih poruka koje je primao u djetinjstvu. U pratnji četvero pacijenata, on i njegova banda kradljivaca redovito napadaju i s velikim uspjehom: Louvre, Tate, Uffizi, Ermitaž, MoMA…

„Kolekcionar“ ubrzo postaje najtraženiji zločinac na svijetu. Gangsteri i lovci na glave love ga po cijelom svijetu, a nagrada za njegovo hvatanje raste i približava se stotini milijuna dolara. Kartel osiguravajućih društava povjerava Mikeu Kowalskom, privatnom detektivu i vodećem stručnjaku za krađu umjetnina da riješi „Slučaj Kolekcionar“.

“Ruben Brandt, kolekcionar” prvi je film kojim ovog ljeta Animafest gostuje u Zadru! Laureat je Grand prixa Animafesta 2019. za najbolji dugometražni film, a nagrade je zaslužio i na festivalima u Sevilli i Trstu. Glasove posuđuju Iván Kamarás, Gabriella Hámori, Csaba Márton i dr.

Zagrijavanje za dugometražnu poslasticu, donijeti će kratki animirani film Veljka Popovića “Biciklisti”.

Biciklistička sezona je u velikoj završnici. Tijekom posljednje utrke dvojica biciklista na vrhu ljestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih erotskih fantazija. U međuvremenu, mali mediteranski grad priprema se za dolazak prekooceanskog broda i njegova kapetana.

“Biciklisti” su ovjenčani brojnim nagradama i priznanjima na domaćim festivalima u Betini, Animafestu, FMFS-u i Taboru, odnosno, festivalu u Annecyju, Hiroshimi i Banja Luci te nagradom ‘Oktavijan’ na Danima hrvatskog filma i dr.

Dan animacije za odrasle na rasporedu je večeras od 21.15 h na već dobro poznatoj Poljani Branka Stojakovića (između Kazališta lutaka i crkve Sv. Dominika).

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni ispred lokacije prikazivanja koja se otvara u 20.15 sati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...