U rujnu stižu kamere na 10 novih lokacija u gradu; Dujela: “Rotirat će se, samo će policija znati koje su aktivne”

Kamere za kontrolu brzine od ove će nas jeseni “loviti” na novih 10 lokacija u gradu.

Informacija je to koju nam potvrđuje Robertino Dujela, gradski pročelnik za komunalnu djelatnost.

Vrijednost nabavke s ugradnjom opreme na odabranih deset lokacija je 395 tisuća kuna bez PDV-a. Ugovor je potpisan, a realizacija istog izgledna je tijekom mjeseca rujna, kazuje nam pročelnik uz napomenu kako će kamerama biti pokriveni dijelovi grada na kojima su se po analizi događala najveća prekoračenja brzine.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra još je koncem 2019. godine planirao proračunska sredstava za postavljanje kamera za nadzor brzine na gradskim prometnicama. Inicijativa je nastala u komunikaciji i kvalitetnoj suradnji s PU zadarskom. Još početkom 2020. godine dali smo izraditi elaborat koji će biti sastavni dio natječajne dokumentacije. Nakon dobivene suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova, koncem prošle godine, unatoč problemima uzrokovanim COVID pandemijom, realizirali smo kamere na prve tri lokacije. U ulicama Ante Starčevića, Put Vrela i obala kneza Trpimira, pojašnjava Dujela.

Odzvonilo je brzoj vožnji i neoprezu. Policija s još više kamera kreće u lov na vozače “​lake na gasu”.

Unatrag mjesec dana raspisana je javna nabava za postavljanjem kamera na još deset lokacija u ulicama braće Miroslava i Janka Perice, Benka Benkovića, Hrvatskog sabora, Antuna Gustava Matoša, Bregdetti, Borka Šarlije Kese, na Putu Bokanjca, u Splitskoj ulici, na Benkovačkoj cesti te u Crnome. Povjerenstvo za provedbu javne nabave potvrdilo je da je jedino pristigla ponuda tvrtke NEROline te je u tijeku pregled i ocjena ponude. Ukoliko Povjerenstvo donese pozitivnu odluku, slijedi potpisivanje ugovore te pristupanje realizaciji istog, kazuje Dujela.

Svrha ugradnje sigurnosnih sustava je prevenirati brzu vožnju kod vozača. U kojoj kutiji je kamera aktivna, neće moći znati.

Kamere se rotiraju po lokacijama tako da samo MUP ima informaciju koje lokacije i koji pravci kretanja vozila su trenutno aktivni, zaključuje Dujela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...