U Zadar uplovila jahta Symphony, ljetna rezidencija novog najbogatijeg čovjeka na svijetu

Pred Zadrom se u subotu usidrila 101 metar dugačka megajahta Symphony, koja je u vlasništvu francuskog miljardera i jednog od najbogatijih ljudi na svijetu Bernarda Arnaulta.

Predsjednik i izvršni direktor francuskog proizvođača luksuznih roba LVMH-a (Luis Vuitton Moet Hennessy) Bernard Arnault, postao je najbogatiji čovjek u svijetu s neto bogatstvom procijenjenim na 186,3 milijarde dolara. Arnaultovo je neto bogatstvo uvećano u posljednjih 14 mjeseci za golemih 110 milijardi dolara, što ga je pozicioniralo ispred čelnika Amazona Jeffa Bezosa i vlasnika SpaceX-a i Tesle Elona Muska. Arnault je tako za 300 milijuna dolara bogatiji od Bezosa, a za 39 milijardi dolara od Muska. Rast njegova bogatstva potaknut je snažnim rezultatima poslovanja njegove grupe luksuznih roba LVMH čak i tijekom razdoblja pandemije.

LVMH, vlasnik dizajnerskih modnih marki kao što su Fendi, Cristian Dior i Givenchy, u ponedjeljak je zabilježio blagi rast cijena dionica nakon otvaranja tržišta, što je pomoglo povećati Arnaultovo bogatstvo za dodatnih 600 milijuna dolara, prenosi Tportal.

Konglomerat je vlasnik više od sedamdeset modnih brendova. U prvom ovogodišnjem tromjesečju izvijestio je o prihodima od 14 milijardi dolara, podsjeća Dpa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...