U Zadru stopirano 20-ak feštica, Paleka: “U bojazni sam da će doći do otkazivanja rezervacija. Nadam se da nam je ovo lekcija”

U Zadarskoj županiji od danas je na snazi zabrana koncerata i sličnih događanja na otvorenom na kojima nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba. Mjera Stožera koja će na snazi biti do 18. srpnja naišla je na nezadovoljstvo velikog dijela javnosti, a situacija je zatekla i direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleku.

-Mjera nas je dovela u nepovoljan položaj. Otkazano je, odnosno stopirano, 20-ak manjih događanja koja su se trebala održati na Trgu Petra Zoranića, Narodnom trgu i po gradskim uličicama. Kažem stopirano jer se nadam da će se s njima nastaviti nakon 18. srpnja ukoliko se za to stvore uvjeti i da će nam ovo biti lekcija da se odgovornije ponašamo, a prije svega cijepimo u što većem broju. U ovim okolnostima ta se događanja ne mogu održati, kaže Paleka koji je optimističan, ali i s velikom dozom opreza i odgovornosti.

Na njemačkoj listi rizičnih područja ostala je jedino Zadarska županija koja, osim najvećeg dnevnog broja zaraženih ima i najnižu stopu procijepljenosti u Hrvatskoj. To kako kaže, Paleka, još uvijek ne predstavlja problem stranim gostima koji su u u Zadru tijekom proteklog vikenda ostvarili više od 30.000 noćenja, no pribojava se da bi se sve ubrzo moglo promijeniti.

-Otkazivanja rezervacija još uvijek, na sreću, nema, ali u bojazni sam da će u bliskoj budućnosti doći i do takvih problema. Vjerujem da će se situacija poboljšati i da će ljudi shvatiti ozbiljno ovaj trenutak i krenuti na cijepljenje, poručio je Paleka.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...