USPJEH ZADARSKE ATLETIKE 17-godišnja Veronika Šokota plasirala se u finale bacanja koplja na EP za juniore u Tallinnu

Još jedan sjajan uspjeh zadarskog sporta i atletike, naime 17- godišnja Veronika Šokota, članica AK Zadar se plasirala u finale bacanja koplja na Europskom prvenstvu za juniore u Estonskom gradu Tallinnu.

Veronika je u kvalifikacijama bacila koplje 54 metra, i s ukupno petim rezultatom ušla u finale, koje je na rasporedu danas u 17.30 sati.

Najbolji hitac imala je srpkinja Adriana Vilagoš s hicem od 60, 62 metra. Trener Šokote, Predrag Saratlija je izuzetno zadovoljan, ali prije svega razročan.

Veronika ima taj genetski potencijal, tijekom ove godine je pokazala da može računati na to finale i visoki plasman, to su ipak djevojke starije dvije godine od nje. Samim ulaskom u finale je ostvarila uspjeh, motivirana je i zdrava i vidjet ćemo što će se danas dogoditi, kazao je za naš portal trener Predrag Saratlija.

Trener Saratlija je ipak jednom činjenicom razočaran.

Nadam se da će nakon ovoga netko u strukturama Grada Zadra reći, pa čekajte, jeli ovoj djevojci nešto treba. Onima koji vode brigu o darovitim sportašima poručujem da pronađu rješenje za  kvalitetne uvjete za razvoj te cure. Pa ona nema gdje bacati koplje, to je sramota, donesena je suluda odluka Gradskog vijeća da na ŠC Višnjik stavi umjetnu travu. Na žalost postoji sustav svetih krava ne prigovaraj, ja od atletike ne živim niti ću prigovarati, završio je Predrag Saratlija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...