Večerašnje otvaranje 61. Glazbenih večeri u Sv. Donatu, kao i ostali koncerti Večeri, održat će se prema planu

Večerašnje svečano otvorenje 61. Glazbenih večeri u Sv. Donatu, kao i ostali koncerti Večeri, održat će se prema planu. Kako je riječ o događanjima s visokom kontrolom prisutnih osoba i poštivanjem važećih epidemioloških mjera, ona ne podliježu navedenoj odluci, poručuju iz organizacije.

Već tradicionalno, Glazbene večeri u Sv. Donatu otvaraju se pod otvorenim nebom rimskog foruma. Simfonijskim orkestrom HRT-a ravna maestro Ivan Hut, istaknuti dirigent mlađe generacije koji je diplomirao i magistrirao u Rotterdamu. Ivan Hut ravnao je, između ostaloga, orkestrom Sinfonia Rotterdam, Simfonijskim orkestrom Sveučilišta Guanajuato, Zagrebačkom filharmonijom te Zadarskim i Varaždinskim komornim orkestrom. Od 2020. obnaša dužnost dirigenta Dubrovačkog simfonijskog orkestra. U solističkoj ulozi u Papandopulovu Koncertu za klavir i orkestar nastupa Lovre Marušić, mladi pijanist impresivne biografije, koji je studirao u Moskvi, Zagrebu i Weimaru. Dobitnik je brojnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima. Zaposlen je kao asistent na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Na programu je Danse macabre Camillea Saint-Saënsa, potom Koncert za klavir i orkestar br. 3 Borisa Papandopula te Les préludes Franza Liszta.

Ulaznica više nema, no koncert se može pratiti u izravnom prijenosu na trećem programu Hrvatske televizije i radija (HRT – HTV3 i HR3). Ulaznice za ostale koncerte mogu se kupiti na stranicama www.donat-festival.com i www.kuzd.hr.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...