Cestitka_Uskrs

Vicković: “Koncerti na terasama kafića u Varoši neće se moći održavati, samo tamo gdje imamo ogradu, ulaz i kontrolu”

Danas je u Zadarskoj županiji na snagu stupila mjera kojom se zabranjuju koncerti na otvorenom na kojima nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba.

Šime Vicković, načelnik Stožera Zadarske županije na čiju je inicijativu Nacionalni stožer propisao ovu odluku, uvjerava nas kako će zabave u špici sezone ipak biti. No, pod strogom palicom redara zaduženih za kontrolu pridržavanja epidemioloških mjera.

U srcu Varoši, na terasama kafića Dišpet i Kult, gdje se mladi tradicionalno okupljaju i feštaju u ljetnim noćima, već je održano nekoliko koncerata poznatih imena s hrvatske estrade. Za deset dana, točnije 16. srpnja zakazan je nastup kralja zabavne glazbe Jole. U javnosti se već počelo spekulirati kako je najnovija mjera donesena upravo kako bi se spriječila veća okupljanja u ugostiteljskim objektima na Poluotoku, što nam je Vicković na neki način i potvrdio.

Tako je, koncerata u Kulta i Dišpeta neće moći biti. Samo tamo gdje postoji ograda, ulaz i ljudi koji nadziru situaciju. Gledajte, sve se svodi na izvješća patrola s terena. Oni su nam rekli gdje ne mogu uspostaviti kontrolu i nadgledati veliki broj ljudi. Što se tiče Glazbenih večeri u Sv. Donatu, to je kulturna manifestacija na kojoj će se kontrolirati broj posjetitelja. Isto kao i na koncertima na Forumu, kaže Vicković uz napomenu da se trebamo strpjeti još kratko. Pred nama je najkritičniji period što se tiče širenja virusa i cilj je izbjeći povećanje brojke zaraženih.

Samo trebamo premostiti ovaj period kako ne bismo došli na crnu listu susjednih zemalja. Ako turistu njegova zemlja postavi za uvjet da po povratku iz Zadarske županije mora biti u karanteni 14 dana, nitko nam neće doći i sezona je gotova. Nije da zabave neće biti, samo će uvjeti biti kontrolirani, zaključuje Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...