Vozač koji je usmrtio nerođeno dijete bio je drogiran, prethodno se svađao sa svojom djevojkom

Nakon što je zadarska policija jučer izvijestila da je trudnica na koju je u nedjelju oko 15,30 sati kod mjesnog parkirališta u mjestu Petrčane automobilom naletio Belgijanac, izgubila dijete, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjaka.

“Osnovano se sumnja da je, nakon prethodne verbalne prepirke sa svojom djevojkom odnosno 39-godišnjom belgijskom državljankom, pod utjecajem opojnog sredstva upravljao neprilagođenom brzinom svojim automobilom marke BMW iza njenog automobila marke Mercedes ne držeći pritom dovoljan razmak iza njenog automobila i zanemarivši činjenicu da ulazi u turističko mjesto gdje ima puno pješaka.

Osnovano se sumnja da je dolaskom do mjesnog parkirališta, nakon što je 39-godišnjakinja usporila brzinu kretanja svog automobila, u nemogućnosti da zaustavi automobil na vrijeme kako ne bi udario u njen automobil, naglo skrenuo u lijevo prema parkiralištu zbog čega je izgubio kontrolu upravljanja nad automobilom i udario u pješakinju, 35-godišnju hrvatsku državljanku. Osnovano se sumnja da je vozilom udario i automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka zajedno s pješakinjom pri čemu je taj automobil odbačen na drugo parkirano vozilo, a potom je došlo i do udara drugog vozila u treće vozilo.

U prometnoj nesreći je teške i po život opasne ozljede zadobila 35-godišnja pješakinja koja je bila u stanju visoke trudnoće, a njeno nerođeno dijete preminulo je 12. srpnja 2021. u Općoj bolnici Zadar”, stoji u priopćenju.

Prije donošenja rješenja o provođenju istrage protiv okrivljenika, okrivljeni 43-godišnjak je ispitan u državnom odvjetništvu nakon čega je prepraćen sutkinji istrage Županijskog suda u Zadru koja je prihvatila prijedlog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...