Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice: “Samo se mi pravimo pametni i smišljamo raznorazne teorije o cijepljenju”

Narančasto na koronakarti zazvonilo je na alarm među turističkim djelatnicima. Više od polovine zaraženih u Hrvatskoj dolazi iz Dalmacije, a s njom je u isti koš, unatoč dobrim brojkama, stavljena i Istra, koja u posljednjih 15 dana bilježi izrazito nisku incidenciju zaraze.

”Naše brojke su u porastu, ali nije situacija tako dramatična, to su još uvijek male brojke i još uvijek se mi s njima dobro nosimo”, istaknuo je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar u razgovoru za Novu TV.

“Već duže vrijeme imamo nešto veći broj zaraženih u odnosu na ostatak Hrvatske, to se, naravno, prelijeva i na našu bolnicu, odnosno na naše zdravstvene radnike. Imamo trenutno 17 bolesnika, od toga su troje na respiratoru. U odnosu na prošli tjedan to je oko 100 posto više hospitaliziranih, odnosno 300 posto više bolesnika na respiratoru, no te brojke su male i zasad nisu zabrinjavajuće”, zaključio je Karuc.

Kad je riječ o ”narančastoj obali” na koronakarti, napominje da se to i očekivalo:

”Imamo veći broj zaraženih, ne držimo se epidemioloških mjera, cijepljeni smo niti 50 posto stanovništva, matematika je to na razini drugog razreda druge škole”.

“Što se tiče necijepljenih, već duže vrijeme govorimo o tome, moramo samo iskopirati dobre standarde onih koji su pametniji i razvijeniji od nas, zemalja u kojima se ljudi cijepe u velikom postotku, a samo se mi tu pravimo nešto pametni”, smatra Karuc.

”Smislili smo tu raznorazne teorije zavjere da bismo ne znam što”.

Više od 85 posto liječničkog osoblja u zadarskoj bolnici je cijepljeno ili preboljelo koronu, a sestara je nešto manje, ali u ukupno je to opet više od 70 posto medicinskih sestara što su možda i najviši rezultati u Hrvatskoj, istaknuo je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...