Županija u srpnju bilježi 90 posto dolazaka u usporedbi s rekordnom 2019., nautički turizam porastao za 138 posto

Kao što je poznato europski semafor ECDC-a za cijelu Jadransku obalu ‘ugasio’ je danas zelenu boju koja nam otvara širom vrata za strane goste i označava sigurnu turističku obalu.

Dobili smo narančasti status koji bitno ne utječe na režim prelaska granica s obzirom da većina putnika dolazi s digitalnim COVID potvrdama, no problem je što se nezaustavljivo krećemo prema crvenom, a tada, kažu stručnjaci, sezona naprasno staje.

Župan Božidar Longin na jučerašnjem sastanku u Poličniku naglasio je kako za sada imamo vrlo dobru turističku sezonu.

U mjesecu srpnju brojimo 90 posto dolazaka u usporedbi s rekordnom 2019. godinom, a u prvih šest mjeseci ove godine imamo 32 posto više noćenja u usporedbi s prošlom godinom.

U nautičkom turizmu bilježimo povećanje noćenja od čak 138 posto.

„Ovakvu situaciju trebamo zadržati do kraja sezone i svi zajedno se moramo potruditi da epidemiološka slika bude dobra i da zadržimo turiste“, istaknuo je župan.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...