20. Planinska utrka Starigrada-Velikog Rujna; “Želja je u srcu Velebita organizirati Europsko prvenstvo”

U subotu će se održati 20. tradicionalna planinska utrka od Starigrada do Velikog Rujna u dužini od 13,6 km. Utrka se održava povodom blagdana Velike Gospe u čast domovine i svih hrvatskih branitelja. I ove godine ograničen je broj sudionika zbog epidemioloških mjera.

Na utrci će nastupiti 55 atletičara iz cijele Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja. Start utrke je u 8:30 sati ispred spomenika Stjepana Radića u Starigradu, a cilj na 920 m n/v. Podjela startnih brojeva je neposredno prije starta utrke od 7 sati, a podjela majici, medalja i pehara održat će se u 13 sati na rivi u Starigradu.

Utrka se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda, Zadarske županije i župana Božidar Longin, Turističke zajednice općine Starigrad i direktorice Marjana Marasović.

Potporu održavanja utrke dat će i djelatnici Parka prirode Velebit na čelu s ravnateljicom Anom Brkljačić kao i Nacionalni park Paklenica i ravnateljica Natalija Andačić.

– Svim trkačima želim uspješno trčanje. Obnovite svoj duh i tijelo i uživajte u prirodnim ljepotama našeg Velebita. Osjetite ljubav Gospe od Velikog Rujna. Neka nas sve skupa štiti i čuva, poručio je direktor utrke general Ljubo Ćesić Rojs koji ove godine neće nazočiti utrci zbog unaprijed preuzetih obaveza. Na utrci će ga zamijeniti počasni doživotni direktor i osnivač utrke, prvi načelnik općine Starigrad Role Dokoza.

– Radosni smo što možemo održati utrku i da ne gubimo tradiciju održavanja jedne od najstarijih planinskih utrka u Hrvatskoj. Nadamo se da ćemo u narednih 5,6 godina dovesti na  Veliko Rujno i prvenstvo Europe u planinskom trčanju, izjavio je organizacijski tajnik utrke Slobodan Miolović.

Ovogodišnja utrka je u sastavu 1. Hrvatske atletske cestovne lige i boduje se za Hrvatski kup u cestovnom trčanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...