21 novozaražena osoba; Broj aktivnih slučajeva u županiji prvi puta od lipnja pao na dvoznamenkastu brojku

U Zadarskoj županiji 21 je novi slučaj zaraze koronavirusom. Novooboljele osobe izolaciju provode na području gradova Zadar (8), Biograd (3), Benkovac (1) te općina Bibinje (1), Novigrad (1), Pakoštane (1), Poličnik (2), Posedarje (1), Privlaka (1), Škabrnja (1) i Vrsi (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 737 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 798 stanovnika, a trenutno imamo 98 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti na području Zadarske županije. To je prvi puta poslije dva mjeseca da je broj aktivnih slučajeva pao na dvoznamenkastu brojku, nakon 16. lipnja kada su bila 93 aktivna slučaja.

Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 14 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na moru na liječenju su tri pacijenta oboljela od koronavirusa.

Punkt za cijepljenje na Ravnicama od ovog tjedna radi u novom terminu. Cijepljenje će se provoditi svakim radnim danom od 8 do 12 sati, a četvrtkom poslijepodne od 15 do 19 sati.

“Naši zdravstveni timovi, zbog iznimno zahtjevnih vremenskih uvjeta, svakodnevno ulažu velike napore kako bi se prilagodili potrebama i održali kontinuitet cijepljenja u našoj županiji”, poručuju iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...