AK Fortius niže sjajne uspjehe, Ina Bogut: “Jako smo zadovoljni uvjetima na Višnjiku, problem nastaje kada djeca odrastu”

Atletski klub Fortius iz Zadra, koji postoji tek tri i pol godine, na nedavnom međunarodnom natjecanju Igara mladih u Splitu na Parku mladeži, ostvario je sjajan rezultat. Naime, njihova članica Loreta Klarić (2013. godište) osvojila je zlatnu medalju u utrci na 60 metara s vremenom 8 sekundi i 90 stotinki. O Loretinom uspjehu razgovarali smo s Inom Bogut, jednom od trenerica u klubu.

– Pored Hrvatske nastupili su i natjecatelji iz BiH i Srbije, ukupno devet curica po tri iz svake države. S Loretom je u Splitu bila naša trenerica Karla Šinkić, ovo je veliki uspjeh za naš mladi klub. Mala Loreta je tek godinu dana u Fortiusu, pored trčanja bavi se i skokom u dalj. Vježbamo na ŠC Višnjik, imamo skoro 200 članova od tog preko 60 natjecatelja, u svim kategorijama od limača , kadeta, mlađih juniora i juniora, a u klubu imamo i dvije seniorke- govori Ina.

–  Jako smo zadovoljni uvjetima koje imamo na ŠC Višnjik isključivo za malu školu atletike, problem je kad djeca odrastu i krenu u kadetsku konkurenciju, prema višim kategorijama, tad nastupaju problemi. Svi znamo da je na igralištu ŠC Višnjik postavljena umjetna trava, tu je nemoguće održavati treninge u bacačkim disciplinama, tad se radi na igralištu Bagat koje također ne ispunjava sve uvjete za bacače. Dakle, tu smo nekako limitirani, a već od 1. rujna u naš klub dolazi svima poznati Stipe Žunić, koji će raditi isključivo kao trener bacačkih disciplina- objašnjava Ina Bogut

– Mladi smo klub, od Grada Zadra smo ove godine dobili 30 tisuća kuna, svaka pomoć dobro dođe i mi smo im zahvalni na tome- završila je trenerica Bogut.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...