Antonija Radeljić iz PU zadarske, najbolja interventna policajka: “Muški kolege su me pitali odakle mi snaga”

U sklopu obljetnice u Kninu dodijeljena su i brojna odlikovanja i nagrade najuspješnijima u sustavu. Među nagrađenima je i policajka Antonija Radeljić iz Policijske uprave zadarske.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji pripadnika Oružanih snaga, MUP-a te oružanih snaga saveznika i partnera, na natjecanju u Slunju, Antonija Radeljić je bila najbolja.

Odricanje i predani rad moto je 24-godišnje Imoćanke koja otkriva da joj nagrada mnogo znači, a pogotovo jer je dodijeljena baš na današnji dan.

”Natjecanje je bilo jako zahtjevno, bile su velike temperature, 37 stupnjeva. Kilometraža je bila dosta duga, 40 kilometara je pod 37 stupnjeva teško izdržati”, objasnila je za dnevnik.hr.

Bilo je i teških trenutaka, ali odustajanje nije bio njezin izbor. ”Gurala me volja da pozdravim tu zastavu i pozvonim te viknem – domovini vrijedna. To je ono zbog čega sam došla”, navodi.

Mnoge muške kolege ostavila je iza sebe i odmah su krenule pošalice. ”Tijekom utrke je bilo – nikad se više neću prijaviti, teško je, ti nisi normalna, odakle ti snaga. Susretala sam kolege na stazi kako odustaju, leže. Ja sam protrčkarala kraj njih i oni su se križali odakle mi ta snaga”, kroz smijeh prepričava.

Formu održava trčanjem, hodanjem s teretom, planinarenjem po Velebitu i Dinari s približnom kilažom koja je bila i na samom natjecanju. A još i za ”svoje gušte” trenira crossfit.

Prije interventne, prvo je radila u pomorskoj graničnoj policiji. ”Interventna je ono što sam ja od početka željela. Nastojim usavršavati svoja znanja i vještine. Čekala sam priliku i spremala sam se za natječaj koji je došao. Dala sam sve od sebe da upadnem u ovu postrojbu”, rekla je.

Uskoro i u Vukovaru počinje natjecanje, a pripreme su već u jeku. ”Mi smo domaćini ove godine. Jučer smo se raspravljali tko će pobijediti. Mi se nadamo da ćemo ipak mi pobijediti, ali neka najbolji pobijedi”, zaključila je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...