Apple opet odgodio povratak u urede, od kuće se radi sve do iduće godine

Tehnološki div je nakon brojnih odgoda povratka u ured pod pritiskom opasnosti od zaraze odlučio rad od kuće podržati do minimalno siječnja iduće godine.

Apple je odlučio odgoditi povratak u urede minimalno do siječnja 2022., a razlog je, kao i što se dalo naslutiti, koronavirus. Kompanija će zaposlenicima mjesec dana prije nego što home office zamijene onim pravim poslati dopis.

Deirdre O’Brien, starija potpredsjednica Applea za osoblje i prodaju, u internoj je poruci ohrabrila zaposlenike da se cijepe te je naglasila da će Appleovi dućani nastaviti raditi.

‘Znam da su svi iznervirani zbog nastavka pandemije. Za mnoge kolege diljem svijeta ovo je razdoblje bilo vrijeme velike tragedije, patnje i slomljenih srca. Molimo vas vodite računa o tome da smo svi ovdje da se međusobno podržavamo te stojimo jedni uz druge tijekom ovih izazovnih vremena.’

Kompanija koja je donedavno bila protiv rada od kuće za većinu zaposlenika promijenila je stav u lipnju, kad je Tim Cook rekao da će isprobati hibridni radni model koji od zaposlenika traži povratak u ured tri dana tjedno te koji će isprobati u rujnu, samo da bi cijelu stvar odgodio do listopada, pa nakon toga do siječnja iduće godine.

Neki zaposlenici su se usprotivili ovom modelu, objasnivši da žele fleksibilnija pravila prema kojima svi mogu raditi od kuće ako tako žele, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...