Beroš: “Sigurnije je ostati kod kuće za Veliku Gospu. Ignoriranje ove pošasti je pogubno”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je KBC Rijeku na Sušaku. Obišao je progres radova u tijeku na gradilištu Nove bolnice Majka i dijete na Sušaku zajedno s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te ravnateljem KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alenom Ružićem.

Ministar Beroš kazao je kako je izgradnja ove bolnice najveći infrastrukturni projekt na tom području.

Na pitanje novinara očekuje li veće brojke novih zaraženih osoba nakon proslave Sinjske Alke, odgovorio je potvrdno.

“Očekujemo veće brojke nakon Sinja. Svako veće okupljanje vodi tome. Svi se moramo prilagoditi novom epidemiološkom načinu života. S obzirom da ECDC ima nekoliko kriterija, mislim da se u ovom trenutku neće vidjeti promjene, no moramo biti pametni kako bi se ovakvo stanje zadržalo. Vjerujem da će Hrvatska ostati u narančastom, no ako veća okupljanja povećaju broj novih zaraženih, sigurno je da će se i to promijeniti”, kazao je Beroš.

Smatra da bi i sljedeći tjedan mogla biti ista situacija i da će Hrvatska ostati u narančastom.

Navodi da nije upoznat s detaljima o tome što se dogodilo nakon Sinjske Alke.

“Ljetna slika je dobra, no postavlja se pitanje što će nam donijeti jesen i delta varijanta. Ignoriranje ove pošasti je pogubno”, rekao je Beroš.

“Moramo se cijepiti, da smo svi cijepljeni, ne bi se bavili potvrdama jer bi imali kolektivni imunitet. No, moram se ograditi jer je uvijek moguć nastanak novih varijanti”, kazao je Beroš.

Podsjetio je kako je cijepljenje aktivnost koja se mora poduzeti kako bi se smanjila smrtnost i teži oblici bolesti.

“Moramo se prilagoditi okolnostima novog normalnog, cijepljenje uz pridržavanje mjera i COVID potvrde su na neki način života”, rekao je Beroš i dodao da je danas 246 novih zaraženih osoba.

Što se blagdana Velike Gospe tiče, rekao je da, iako je vjernik, on je za soluciju da se ostane kod kuće.

“Opreza nikad dosta, pogotovo za starije i one starije koji nisu cijepljeni. Smanjiti generalni ‘šušur’ je dobra baza za jesen”, rekao je Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...