BEZ GLEDATELJA Turnir “Tomislav Knežević” večeras otvaraju Zadar i Puntamika, Perinčić: “Još dosta toga moramo ispraviti”

Večeras u dvorani Jazine počinje 16. izdanje Memorijalnog košarkaškog turnira “Tomislav Knežević”. Nažalost, gledateljima zbog epidemiološke situacije neće biti dozvoljen ulaz u dvoranu, a utakmice će moći pratiti isključivo novinari. U 18 sati turnir će otvoriti Zadar i Sonik Puntamika, a dvoboj gradskih rivala najavili su treneri obje momčadi. KK Zadar je prije nekoliko dana teško poražen u prvoj pripremnoj utakmici od belgijskog Oostendea sa 21 razlike, a trener Ivan Perinčić nije nimalo zabrinut.

– Zaboravili smo potpuno nebitan poraz od Oostendea, još smo uvijek u pripremnom periodu, treninzi i uigravanje momčadi su nam puno važniji nego rezultati utakmica. Jučer smo imali dva teška treninga, jasan je Perinčić.

Protiv Oostendea momčad je  griješila u puno stvari.

-Da slažem se, još dosta toga moramo ispraviti, radimo na obrambenim korekcijama, također i neke stvari u napadu moramo bolje odigrati, tek jučer nam se priključio Harris, tako da će trebati vremena da to sve skupa posložimo, govori Ivan.

Hoće li Kevon Harris večeras nastupiti ?

– Neće, ni danas ni sutra, ne želimo ništa riskirati, napravit će s momčadi eventualno zagrijavanje prije utakmice, nakon toga će se istuširati i gledati susret s tribina. Imao je dugačak let iz SAD-a, te će svoju prvu utakmicu odigrati u Poreču 5. rujna protiv Škrljeva, završio je trener Zadra.

Njegov kolega na klupi Sonik Puntamike Stipe Kuliš je ponosan što je turnir “Tomislav Knežević” prvi put poprimio seniorski karakter.

– Iznimna nam je čast što sudjelujemo na ovom turniru, primarni cilj će nam biti isprobati neke taktičke varijante koje smo vježbali na treninzima. Sve su to prve pripremne utakmice, i rezultati uistinu nisu na prvom mjestu, tako ćemo se danas i postaviti. Svi igrači su spremni i svi će dobiti priliku zaigrati, završio je Kuliš.

Dodajmo, kako će od 20.15 sati svoj susret početi Oostende – Šibenka. Sutra od 18 sati na rasporedu je utakmica za treće mjesto, dok finalni susret počinje u 20.15 sati, u 22 sata bit će ceremonija dodjele nagrada i zatvaranje turnira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...