Birkić iz zadarskog Glasa poduzetnika o ukidanju prireza: “To samo može poljuljati gospodarski stup grada Zadra”

Vijećnik SDP-a Daniel Radeta najavio je kako će Gradsko vijeće od sljedeće godine ukinuti prirez na dohodak a postojeća gradska poduzeća spojiti u holding.

Manolo J. Birkić, voditelj regionalnog ureda Zadar udruge Glas poduzetnika, na najavu se osvrnuo na svom Facebook profilu budući da smatra kako grad Zadar nije spreman za takvo nešto, pogotovo sada.

“Poštovani gospodine Daniel Radeta pročitao sam Vašu izjavu u članku i poznavajući problematiku grada Zadra sada bi se osvrnuo samo na prijedlog ukidanja prireza te bi molio da kažete po kojoj analizi temeljite tu odluku i da li imate financijski razrađen plan i projekciju prijelaznog perioda kako nadomjestiti te financije jer grad je Već sada u velikim dugovima. (vjerujem da bi takva analiza trebala biti javna pa možete mi ju priložiti).

Moje mišljenje je da grad Zadar nije spreman za tako nešto, pogotovo ne sada. Jer koliko god to zvuči lijepo to može dovesti i do drugih većih problema sto se tiče poslovanja grada i poduzetništva. Bez jasnih i dobro izanaliziranih projekcija može se samo poljuljati gospodarski stup grada Zadra. Da ne idem u detalje i da se ne ponavljam, pričao sam i sa kolegom Zdenko F Jukić (odbor za gospodarstvo Zadarske županije) i u cijelosti prilažem njegov komentar:

“moj osobni stav a i stav stranke Centar kojoj pripadam je da se jedino može razgovarati o smanjenju prireza na 10%. Prirez plaćaju građani s većim neto plaćama, i ukidanje prireza pogoduje bogatijim građanima nauštrb socijale. Mi više zagovaramo ukidanje jednog drugog nameta a to je porez na potrošnju čiji učinak osjeti šira populacija građana, a i teško ga kontrolirati naplatu istog.

Stoga, koliko je meni poznato, sastanak koalicije Srcem za Zadar nije bio, a ponajmanje ova tema, tako da je ovo samostalno soliranje gospodina Radete.”

Kao zadarski predstavnik Udruga Glas poduzetnika – mjere i reforme za Hrvatsku 2.0 pozdravljam sve elemente koji bi pospješile razvoj poduzetništva ali bez kvalitetne matematičke analize i jasne projekcije neke stvari mogu učiniti više štete nego koristi.

Vjerujem da će se složiti kolega Jurica Bosna i Adela Frank koji su isto kao vi članovi gradskog vijeća”, poručio je Birkić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...