Božinović o školi: “Učenici bi trebali osjećati posljedice pandemije puno manje nego lani”

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović poručio je u utorak da će Vlada učiniti sve da djeca što manje osjete posljedice pandemije.

‘Mi pratimo situaciju iz dana u dan. Činjenica je da brojke rastu iz dana u dan, međutim još uvijek smatramo da su naše mjere koje smo donijeli prije sezone omogućile ovakvu uspješnu i, reći ću, rekordnu sezonu. Dakle, radi se o tome da se zapravo korigiraju neka ponašanja. Mislim da se većina naših građana, uključujući i naše goste se toga pridržavala i zbog toga smo u narančastoj zoni. ja se nadam da ćemo tako ostati i ovaj tjedan, dakle i idući tjedan. Sve je na nama. Mjere nisu agresivne, mjere nisu naročito stroge, one su i danas među najliberalnijim mjerama u Europskoj uniji i ako ih se pridržavamo možemo ovako ići dalje. Naravno, vidjet ćemo, dolazi jesen koja je prepuna izazova, ali vjerujem da sa znanjem koje smo prikupili i s odgovornošću ljudi možemo dočekati spremniji’, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, prenosi HRT.

Komentirao je i skori početak nove školske godine.

‘Što se tiče škole – naravno da moramo štititi zdravlje djece, ali zdravlje djece znači i zdrav razvoj, znači i druženje, znači i sudjelovanje na nastavi tako da ćemo sve učiniti da oni u svojoj dječjoj dobi što manje osjete, puno manje nego prošle godine, posljedice ove pandemije’, poručio je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...