Ćiro za Antenu Zadar: “Reno Sinovčić je za zadarski nogomet napravio nešto što nitko više neće moći”

Miroslav Ćiro Blažević uvijek je zanimljiv sugovornik, trener svih trenera prokomentirao je stanje u hrvatskom nogometu kao i trenutnu situaciju u HNK Zadar, a posebno je zadovoljan nastupom na nedavnom Europskom prvenstvu.

-Mislim da smo napravili uspjeh vidjevši sve okolnosti koje su pratile našu reprezentaciju. Ono što je za mene najvažnije, pokazali smo da imamo perspektivne mladiće koje samo trebaju sazrijeti, da bi mogli obraniti ono što su stariji igrači napravili. Ja sam veliki optimista, dokazano je i meni i svima, da je Hrvatska jedna nogometna velesila, ne samo u nogometu već i u sportu općenito. Divim se našoj nadarenoj mladosti, našim sportašima, koji su pokazali sav svoj talent i nadarenost, na ovim Olimpijskim igrama.

Došlo je do promjene u vodstvu HNS-a, otišao je Davor Šuker, Ćiri je žao zbog toga.

-Stvarno mi je žao što je Šuker otišao, mogao je ostati barem kao jedan ambasador, jer on to i je, ali i novi predsjednik Marijan Kustić je jedan čestiti čovjek, siguran sam da će sa puno uspjeha voditi dalje HNS.

Nekadašnji ministar sporta SDP-ovac Željko jovanović svojevremeno je hrvatski nogomet usporedio s močvarom, Blažević se uvijek sjeti te izjave.

-Jovanović je znao svaku glupost kazati, zaboravimo to, davno je to bilo. Lako je nekome reći da je peder, kad on nije peder. Nemam ništa protiv pedera, kad sam i ja bio najveći svojevremeno, nema tko nije vikao Ćiro pederu, hoću reći, lako je nekomu kazati da je slijep, a on dobro vidi. To je bio Jovanovićev pucanj u prazno.

HNK Zadar je u trećoj ligi, Ćiri nije svejedno zbog toga.

-Žalostan sam jer je Zadar u nižem rangu natjecanja, u klubu moraju reagirati, mjesto mu je u Prvoj ligi. Još bi rekao da je Zadar i najljepši grad u Hrvatskoj.

Ćiro se dotaknuo i nekadašnjeg prvog čovjeka kluba sa Stanova, Rena Sinovčića.

-Reno se pokazao kao vrlo uspješan čovjek, veliki nogometni stručnjak. Dok je on to držao i dok je u klubu bio moj prijatelj Josip Bepo Bajlo, oni su tada vladali, oni su predstavili nogomet u Zadru kako to nitko prije, a ni poslije nije mogao. Ako Bog da da se rodi novi Reno Sinovčić, kao i moj prijatelj Bajlo i da naprave ponovno ono u nogometu što je Zadar nekada bio, završio je Ćiro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...