Dan Općine; Zoran Milanović je prvi predsjednik RH u povijesti otoka koji će službeno posjetiti Vir

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović bit će prvi hrvatski predsjednik u povijesti otoka Vira koji dolazi u službeni posjet Viru na Dan Općine Vir i blagdan Glavosjeka svetoga Ivana Krstitelja koji se obilježavaju 29. kolovoza. Poziv predsjedniku Milanoviću službeno su uputili načelnik Općine Vir Marino Radović i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Antonio Vučetić, na koji je predsjednik Milanović pozitivno odgovorio i potvrdio dolazak na Vir 29. kolovoza.

Prvi predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman boravio je na otoku Viru 1994. godine tijekom vojne vježbe Bandira 94., ali nije bio u službenoj posjeti Općini Vir. Predsjednik Stjepan Mesić također je došao na Vir, ali 2015. kada više nije bio predsjednik, baš kao što je predsjednik Ivo Josipović bio na otoku 2009. kao predsjednički kandidat, ali kao predsjednik RH kasnije nije dolazio. Sadašnji predsjednik Milanović posjetio je Vir kao kandidat na parlamentarnim izborima 2007., te drugi put na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća 2009. povodom Dana Općine Vir kao lider parlamentarne oporbe. Ovo će Milanoviću biti treći posjet otoku, odnosno prvi kao predsjednik Republike Hrvatske u službenoj posjeti.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...